INTERNSHIP UK

Read how you can change your life

10 επιλογές μετά το Πανεπιστήμιο

Πριν πας στο Πανεπιστήμιο, όλοι μιλούν για τη σημαντικότητα αυτής της απόφασης και προσπαθούν να σου δείξουν τον καλύτερο τρόπο για να πετύχεις. Το πρόβλημα ξεκινά όταν αυτός ο κύκλος της ζωή σου κλείνει και δεν έχεις ιδέα πως να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Κάπου εκεί είναι που χάνεσαι για λίγο και νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια μικρή σύγχυση.

Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν οι σπουδαστές μετά το πέρας των σπουδών τους; Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, πρέπει να είσαι σε θέση να επικοινωνούν τόσο προφορικά όσο και γραπτά και φυσικά το κοινό στο οποίο απευθύνονται πρέπει να ποικίλει. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει η κριτική σκέψη και η δημιουργική φαντασία. Αν βάλεις στο μυαλό σου όσα μόλις εξήγησα παραπάνω, έχεις κάλες πιθανότητες να πετύχεις στον πανεπιστημιακό τομέα και συνεπώς να είσαι περισσότερο προετοιμασμένος για αυτό το επόμενο βήμα στη ζωή σου. Διαφορετικά, αν δεν νιώθεις σίγουρος για τα μελλοντικά επαγγελματικά σου σχέδια, ρίξε μια ματιά σε όσα παρατίθενται παρακάτω.

1. Ξεκίνα κάποιο άλλο πτυχίο, συναφές με το αντικείμενο των σπουδών σου: Πολλοί κλάδοι συνδέονται μεταξύ τους ή αποτελούν παρακλάδι του ίδιου τομέα. Κάτι τέτοιο θα είναι πολύ καλό βήμα για την καριέρα σου.

2. Σκέψου το ενδεχόμενο ενός μεταπτυχιακού: Ένας μεταπτυχιακός τίτλος είναι πάντα σημαντικός για το βιογραφικό σου. Είναι ο καλύτερος τρόπος να εξειδικευτείς στον κλάδο που σε ενδιαφέρει περισσότερο.

3. Δώσε εξετάσεις στοχεύοντας την πρόσληψη στον δημόσιο τομέα: Είναι πολύ σημαντικό για το βιογραφικό σου. Σύχνα η προετοιμασία είναι δυσκόλη και παίρνει κάποιο χρόνο, επομένως αν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις αυτό το δρόμο, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσεις.

4. Τα ταξίδια βοηθούν στο να γνωρίσεις διαφορετικούς πολιτισμούς και καινούργιους ανθρώπους, γεγονός πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα όταν έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσεις ένα νέο περιβάλλον, τον εργασιακό σου χώρο.

5. Μάθε μια ξένη γλώσσα: Λόγω της παγκοσμιοποίησης, αρκετές εταιρίες ζητούν υψηλό επίπεδο γνώσης μιας ξένης γλώσσας, καθώς με αυτόν το τρόπο ο εργαζόμενος μπορεί να οφελήσει την εταιρία ποικιλοτρόπως.

6. Σπούδασε ή δούλεψε στο εξωτερικό: Πολλές είναι αυτές οι εταιρίες που εκτιμούν τους υποψήφιους που έχουν εργασιακή εμπειρία σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι καλείσαι να ζήσεις σε μια διαφορετική χώρα, να επικοινωνήσεις σε μια διαφοτερική γλώσσα και να αναλάβεις υποχεωσεις.

7. Θέσε πρόκληση στον εαυτό σου κάνοντας κάτι καινούργιο, όσο έχεις ακόμα την ευκαιρία να το κάνεις. Είσαι στην ιδανική ηλικία για να δοκιμάσεις πολλά και διαφορετικά πράγματα.

8. Κενός χρόνος: Πολλόι νιώθουν ότι δεν έιναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να εργαστούν. Επομένως, προτιμούν να αποστασιοποιηθούν για ένα χρόνο έτσι ώστε να βάλουν τα πράγματα σε μια τάξη και ίσως να καταπιαστούν με κάποια πρότζεκτ.

9. Κάνε πρακτική άσκηση: Η πρακτική άσκηση αποτελεί πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς σου δίνει την ευκαιρία να εξειδικευτείς, δημιουργεί γέφυρες μεταξύ σπουδαστή και εταιρίας και σου παρέχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Μολίς ολοκληρώσεις την πρακτική άσκηση, νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην αναζήτηση εργασίας.

10. Στήσε τη δική σου εταιρία: Αν είσαι δημιουργικός και έχεις ήδη στο μυαλό σου κάποιες ίδεες, μετά την αποφοίτηση, είναι η κατάλληλη στιγμή να τις θέσεις σε πράξη. Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν το κεφάλαιο και την εμπειρία και ομολογουμένως αυτή η κίνηση αποτελεί μεγάλο ρίσκο. Αλλά άν πιστεύεις στο εγχείρημα σου και θεωρείς ότι μπορείς να προχωρήσεις με τις ιδέες σου, αυτή μπορεί να αποτελεί την πρώτη σου ευκαιρία. Επιπλέον, προσφέρονται αρκετές υποτροφίες σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν ένα νέο ξεκίνημα.

Είναι δύσκολο όταν τελειώνεις το πανεπιστήμιο, αλλά ένας νέος κόσμος παρουσιάζεται μπροστά σου. Όταν τελειώνεις το πανεπιστήμιο ανοίγονται πολλές πόρτες για σένα, επομένως αν δεν βρεις τη δουλειά που περίμενες, μην αποθαρρύνεσαι. Λάβε υπόψιν όλες τις διαφορετικές ευκαιρίες που έρχονται στον δρόμο σου, μα πάνω απ’ όλα θυμήσου ότι η μελέτη και η εξάσκηση δεν πάνε ποτέ χαμένες.

, , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>