INTERNSHIP UK

Read how you can change your life

Πρακτική άσκηση, το κλειδί για την επιτυχία

Μια πρακτική άσκηση – ιδιαίτερα για όποιον δεν έχει ξανακάνει ή δεν έχει λάβει έστω κάποια επαγγελματική κατάρτιση, στα πλαίσια μιας εταιρίας- δίνει την ευκαιρία σε κάθε σπουδαστή να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία σε κάποιο τομέα ή ακόμα και να γνωρίσει ένα καινούργιο αντικείμενο. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή σου που καλείσαι αντιμετωπίσεις τον επαγγελματικό κόσμο. Είναι η στιγμή που αρχίζεις να έχεις μια διαφορετική άποψη της εταιρίας στην οποία επρόκειτο να δουλέψεις, καθώς και της μελλοντικής σου εργασίας γενικότερα. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής σου άσκησης θα κερδίσεις πολύτιμη εργασιακή εμπειρία και θα εφαρμόσεις ό,τι έχεις διδαχθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου παίρνοντας κάποιες πρωτοβουλίες. Επιπλέον, δουλεύοντας εθελοντικά στα πλαίσια μιας εταιρίας θα σε βοηθήσει να μάθεις πολλά πράγματα.

Βγαίνοντας στο εξωτερικό είναι ένας τρόπος να δραπετεύσεις από τη οικογενειακή θαλπωρή και κυρίως να ανακαλύψεις και να εξερευνήσεις ένα νέο κόσμο, μια καινούργια χώρα. Είναι μια ευκαιρία να βελτιώσεις τις ικανότητες σου στην αγγλική, καθώς και να έρθεις σε επαφή με άλλες καινούργιες γλώσσες. Είναι το πρώτο βήμα προς τον επαγγελματικό κόσμο.

Κάτα τη διάρκεια αυτής της διεθνούς εμβέλειας πρακτικής άσκησης ή της καλοκαιρινής απασχόλησης, σου δίνεται η δυνατότητα να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, είτε δουλεύοντας είτε ταξιδέυοντας γύρω από τη χώρα στη οποία βρίσκεσαι. Είναι ένας καλός τρόπος να μάθεις περισσότερα όσον αφορά τον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής, τους ντόπιους και το φαγητό. Το ταξίδι στο εξωτερικό θα σε βοηθήσει να γυρίσεις πίσω με άλλον αέρα. Θα μάθεις να έισαι μετρημένος και θα δεις οτι αρνητικά και θετικά υπάρχουν σε κάθε χώρα που μπορείς να βρεθείς. Το τάξιδι στο εξωτερικό στα πλαίσια μιας πρακτικής άσκησης, για κάποιους μπορεί να αποτελεί όνειρο ζωής καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσουν εργασία και διασκέδαση.

Κατά την αναζήτηση πρακτικής άσκησης, πρώτα απ’ όλα πρέπει να εστιάσεις στο αντικέιμενο που θα ασχοληθείς και τις υποχρεώσεις σου στα πλαίσια της εταιρίας που θα εργαστείς. Ο προορισμός αποτελεί δευτερεύοντα παράγοντα. Η χώρα δεν έχει να κάνει με αυτό που είσαι, με αυτό που κάνεις στην πρακτική σου ή με αυτό που θα αποκομίσεις. Ίσως να έισαι η πρώτη σου εμπειρία, αλλά κράτα στο νου σου ότι δεν θα είναι και η τελευταία.

Αν σπουδάζεις ακόμα, μπορείς να αναφέρεις το ενδεχόμενο πρακτικής άσκησης στον καθηγητή σου ή σε κάποια αρμόδια διοικητική υπηρεσία. Πολλές εταιρίες προκυρήσσουν στην ιστοσελίδα τους θέσεις πρακτικής άσκησης ή και κάποια καλοκαιρινή απασχόληση. Μερικές φορές μπορεί να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει με τη βοήθεια του δήμου σου ή της φοιτητικής πρόνοιας. Το να ταξιδέψεις στο εξωτερικό είναι μια φιλόδοξη κίνηση, και γι’αυτό το λόγο είναι σημαντικό να ξεκινήσεις την αναζήτηση σου αρκετούς μήνες πρίν. Έξι μήνες πρίν την έναρξη της πρακτικής σου είναι ένα καλό χρονικό διάστημα για να οργανώσεις το ταξίδι και τη διαμονή σου για την περίοδο παραμονής σου στο εξωτερικό.

Το θέμα της διαμονής μπορεί να διευθετηθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Χάρή στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα βρεις πολύ γρήγορα αυτό που ψάχνεις. Μπορείς επίσης να βρεις την διαμονή σου μέσω του Δήμου σου. Είναι σημαντικό να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα μεταφορικά μέσα. Μερικές φορές συμφέρει καλύτερα, οικονομικά, να ταξιδέψεις με το αμάξι σου. Επίσης είναι σημαντικό να έχεις στο μυαλό σου την περιοχή Σενγκεν, αν επιθυμείς να ταξιδέψεις στην Αγγλία. Μην ξεχάσεις τη VISΑ και την ταυτότητα σου.

Με το τέλος της πρακτικής σου άσκησης θα έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε τρεις επιλογές. Με την πρώτη, αν είσαι τυχερός, μετά το πέρας της πρακτικής σου άσκησης, θα παραμείνεις στην ίδια εταιρία. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την επαγγελματική σου καριέρα. Με τη δεύτερη επιλογή, θα κερδίσεις πολύτιμη εμπειρία κατά τη διάρκεια της πρακτικής σου άσκησης στο εξωτερικό και θα σου δωθούν επαγγελματικές ευκαρίες σε εταιρίες που φιλοδοξούν να δουλέψουν με έμπειρους και καταρτισμένους αποφοίτους. Μην παραλείψεις να αναφέρεις, πρώτα, στο βιογραφικό σου σημείωμα την πρακτική σου. Αναφορικά με την τρίτη επιλογή, μπορείς να γυρίσεις στις σπουδές σου και να αποφοιτήσεις.

, , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>